Har du et stående arbejde? Læs med her

Der er ofte fokus på hvordan siddende arbejde kan være skadeligt, og hurtigt kan give rygskader. Men dette kan også være tilfældet med gående og stående arbejde. Det har dog den klare fordel, at man får mere bevægelse og fysisk aktivitet ind i hverdagen – men vedvarende stående arbejde kan også give smerter i krop, led og muskler.

Stående arbejde kan være til stede i mange forskellige brancher såsom lagerarbejde, rengøring, industri, service og meget mere. Det kan være utroligt hårdt for kroppen, men heldigvis findes der nogle måder hvorpå du kan passe bedre på din krop. Læs med herunder.

Gør virksomheden opmærksom på problemet

Først og fremmest så er det vigtigt at gøre din leder eller arbejdsgiver opmærksom på problemet. De er måske ikke så opmærksom på hvor hårdt stående arbejde kan være, hvis de ikke selv har prøvet det. Tal derfor gerne med dem og find sammen på nogle gode løsninger.

Fx kan det være meget anbefalelsesværdigt at investere i arbejdsmåtter. Disse er fremragende til både gangarealer og arbejdsstationer, som kan mindske risikoen for skade og overbelastning i knæ, hofte og ryg. Kroppen kan med arbejdsmåtter holde til at stå op i længere tid uden at blive øm og træt.

Arbejdstempoet kan også være vigtigt at overveje. Hold gerne flere pauser i løbet af arbejdsdagen, så du får noget ro til benene. Derudover kan det være en fordel at justere i arbejdstilgangen ved at fx variere mellem forskellige arbejdsstillinger samt bevægelser.

Husk træningen

Hvem gider bruge tid og energi på træning efter en lang stående dag på jobbet? Dette er formentlig de færreste, men det kan faktisk godt betale sig. Med de rette øvelser kan du nemlig styrke de dele af kroppen, hvor du oplever smerter. Dette kan fx være gennem nogle simple og nemme lændeøvelser med massagebolde.