Pas på din ryg som industri- eller lagerarbejder

Har du arbejde på et lager, på en byggeplads eller i industrien? Så er der stor sandsynlighed for, at du på et eller andet tidspunkt i din karriere, har oplevet smerter i ryggen eller i lænden, som følge af tunge løft eller ubehagelige arbejdsstillinger. Det er vigtigt at du er opmærksom på, hvordan du bruger din krop, og om du ofte finder dig selv i uhensigtsmæssige arbejdsstillinger. Læs med her, og få et par tips til, hvordan du passer på dig selv i forbindelse med fysisk hårdt arbejde.

Tunge løft på arbejdet: Sådan løfter du korrekt

Når du skal flytte eller løfte tunge genstande, er det vigtigt at du spænder godt op i din mave og bruger hele kroppen. Undgå at løfte noget i strakte eller næsten udstrakte arme, da du derved nemt kommer til at lægge utroligt meget pres på din lænd. I stedet skal du gå tæt på genstanden du skal løfte, gå ned i knæ og løfte med så ret ryg som muligt. På den måde bruger du hele kroppen til at løfte, og du lægger ikke unødigt pres på ryggen og lænden.

Brugervenligt og ergonomisk inventar

For at du kan passe så godt på din krop som overhovedet muligt, samt stå i optimale arbejdsstillinger i løbet af dagen, er det vigtigt med ergonomisk inventar. Hvis der eksempelvis er tale om et pakkebord på et lager, der det vigtigt at bordet har en højde, der passer til de enkelte medarbejdere. Det ideelle ville være at have et hæve-sænkebord, så medarbejderne selv kan indstille bordet. Det er desuden vigtigt at alle de ting, mans kal bruge, er inden for rækkevidde, så man ikke skal stå og strække sig langt for at nå dem. Det er også noget, der nemt kan lægge pres på både ryggen, lænden og nakken. Firmaet MAS Høvik forhandler ergonomisk inventar til industri- og lagervirksomheder.