Guide til at vælge den rigtige hoveddør til din bolig

Er du ved at renovere dit hus, og trænger den gamle hoveddør til at blive skiftet ud? Så har du en god mulighed for at personificere dit hjem med lige præcis den dør, der passer til dig og dit hus.

Hoveddøren er på mange måder et af de vigtigste elementer i dit hjem, da det er den, der byder dig velkommen efter en lang dag på jobbet, mens hoveddøren også fungerer som velkomst for de gæster, der besøger dit hjem.

Hoveddøren har desuden en helt central placering i husets ydre udtryk, og den rette hoveddør kan derfor være prikken over i’et, der sikrer, at din boligs samlede udtryk bliver helt perfekt.

Men hvordan vælger du den helt rette hoveddør? Det er først og fremmeste vigtigt, at du køber hoveddøre i høj kvalitet, da hoveddøre ikke bare skal være pæne at se på – de skal også yde beskyttelse mod eventuelle indbrudstyve. Der er dog også en række andre ting, du bør tænke over.

Materiale

Når du vælger hoveddør, er det vigtigt at tænke over, hvilke materialer du gerne vil have. Hoveddøre laves i mange forskellige materialer, og de forskellige materialer kommer med hver deres fordele.

I den forbindelse skal du eksempelvis tænke over vedligeholdelse, hvor du bl.a. kan vælge en dør i aluminium eller plast, hvis du gerne vil undgå at bruge tid på vedligehold, mens hoveddøre i massivt træ kræver en oliering en gang i mellem.

Du kan også få hoveddøre i mdf-plade, der er et billigt alternativ til massivt træ, hvor mdf-pladen dog ikke holder lige så længe.

Husets stil

Når du vælger hoveddør, er det også vigtigt, at du vælger en dør, der passer ind i husets stil. En flot hoveddør kan fuldende husets stil, mens en hoveddør, der ikke passer ind og blander stilarter, kan give dit hus et uønsket look.