Hvilke farve maling skal du vælge? 

Valget af farve på væggene i dit hjem kan have stor indflydelse på din generelle livskvalitet. Farverne kan nemlig ændre stemningen i et rum. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige farve, når man skal male et rum. Læs hvordan du vælger den rigtige farve maling til netop dit rum. 

Rummets formål 

Hvis det er et værelse, hvor du ønsker at skabe en rolig atmosfære, kan du vælge en blødere farvepalet. F.eks. hvis du skal male et soveværelse, så kan en blødere farvepalet hjælpe med at skabe den ideelle stemning for at sove. Hvis rummet får meget lys fra solen, kan man vælge lysere farver for at udnytte det naturlige lys. Små rum kan gøres mere rummelige med lyse farver, da det kan hjælpe med at reflektere lyset og give rummet en illusion af at være større. Store rum kan fremhæves ved at benytte mørkere farver, da det kan skabe en kontrast og definere de forskellige områder i rummet.

Hvor skal du købe din maling?

Hvis du f.eks. står og mangler den helt perfekte maling, kan du med fordel tage forbi en farvehandel og tjekke de forskellige slags malinger ud. Her kan du oftest finde et bredt udvalg af farver, maling og tilbehør til både professionelle og private kunder. Dertil finder du også rådgivning og vejledning om farvevalg og anvendelse samt specialfunktioner som farveblanding. 

Møbler og tekstiler 

Det er vigtigt at tage højde for de nuværende møbler og tekstiler i rummet, da det kan påvirke valget af farve. For eksempel, hvis du har møbler i en bestemt trætype, kan det være en god idé at vælge en farve, der matcher træet.
Til sidst er det vigtigt at vælge en farve, du selv synes er pæn og passer til din personlige smag. Det er vigtigt at føle sig godt tilpas i sit eget hjem.