Spar regningen på maler – og gør det selv

Hvis du før har haft andre til at gøre malerarbejdet, så ved du også hvor dyr en omgang det kan være. Men med det rigtige værktøj og maling i hånden kan du faktisk klare det helt selv. Det kræver blot nogle gode råd og tips, som vi vil give dig herunder. Læs med og spar en masse penge.

Husk det rette værktøj

Uanset hvilket kreativt projekt eller renovering af huset, som du skal i gang med – så kræver det, at man har de rigtige remedier at gøre godt med. Først og fremmest skal du have noget kvalitetsmaling, som holder mange år fremadrettet. Derudover skal du også have en god malerrulle, hvis du skal male store overflader. En malerrulle sørger for at du får et ensartet og flot resultat. Du kan finde alverdens forskellige, som passer lige præcis til dit projekt – herunder en langhåret og en glat samt korthåret udgave.

Husk desuden at rengøre alle væggene før påføring af maling. Rengøringen er ultravigtig hvis du ønsker et flot resultat. Glemmer man nemlig denne vigtige del, så kan det hurtigt ses med små støvfnug over det hele og andet snavs, som samler sig i malingen. Spring derfor aldrig dette trin over.

Husk derudover også at dække af med malertape ved stikkontakter, karme og loft. Mal gerne med hvid maling på tapekanten som noget af det første, da dette vil lukke helt af. En af de fejl, som mange gør, og giver et frygteligt resultat – det er, at de ikke lader malingen tørre. Tålmodigheden kan hurtigt slippe op, og man kan have en tendens til at smide et lag maling mere på før det første lag er tørt.

Afslutningsvis er der blot tilbage at ønske god arbejdslyst. Du skal nok komme godt i mål hvis du har en god portion tålmodighed og den gode malerrulle ved hånden.