Hvorfor har vi brug for teknisk isolering?

Rundt om i verden sættes rekordmange byggerier i gang, og det stiller selvfølgelig krav til den tekniske isolering, da et byggeri bygges op med en masse tekniske installationer, som skal sikres både for miljøet og personer der er i bygningerne. 

På tværs af en række industri-, marine- og offshore sektorer er én ting konstant. Dine installationer skal være sikre og effektive. Teknisk isolering er med til at gøre denne mulig. Det kan give en omkostningseffektiv måde at beskytte bygninger, systemer, strukturer og mennesker på. Det er alfa omega i dag, hvor sikkerhedskravene er høje, og alt skal efterleves ned til den mindste detalje. 

Nøglepunkter ved teknisk isolering 

Ved teknisk isolering er der en række nøgleområder som der er tale om:

  • Brandsikkerhed – med mennesker, der bor og arbejder på offshore-, marine- og industriområder, som kan udgøre brandfare, er teknisk isolering nødvendig for at sænke spredningen af ​​flammer og give alle de implicerede medarbejdere tid til at flygte i tilfælde af en nødsituation.

  • Energieffektivitet – Med en optimeret og bedre temperaturregulering kan man reducere omkostningerne, for ikke at pointere den andel på omkring 40 procent af CO2-emissioner, som industrien hvert år genererer.

  • Lydisolering – højlydte maskiner og systemer kan have en skadelig indvirkning på komforten for mennesker der arbejder i eller i nærheden af den daglige støj. Den rigtige akustiske isolering hjælper med at forbedre arbejdsmiljøet i industrielle omgivelser for medarbejdere og besøgende. Støjgener har de senere år været et stort problem i de tæt befolkede byer, hvor industrien måske ligger lige i baghaven på fællearealer og offentlige områder. Lydisolering er med til at dæmpe støjen og give bedre betingelser for beboerne og lokale i området. Det spiller en stor rolle i dag, at virksomheder nedbringer støjen med tekniske isoleringer der virker. 

Rockwool er sat i verden for at øge sikkerheden og isoleringsniveauet 

ROCKWOOL-produkter er designet til at forbedre den overordnede sikkerhed ved din drift og holde folk komfortable og sikre på arbejdspladsen. ROCKWOOLs tekniske isoleringsløsninger er drevet af en af ​​verdens vigtigste naturressourcer. 

Stenulds isoleringsprodukter tilbyder den bedst mulige beskyttelse til tekniske installationer. De vigtigste fordele ved isolerings produkterne er:

  • Termisk regulering – ROCKWOOL isolering holder varmen inde og kulden udenfor. Det hjælper med at opretholde gode og normale temperaturer, uanset de krævende omstændigheder i området. 
  • Brandbeskyttelse – stenuld er ikke-brændbart og kan modstå temperaturer på op til 1000°C, hvilket giver forbedret beskyttelse i tilfælde af brand. 
  • Akustiske egenskaber – støj fra f.eks. industri- og offshore maskiner kan påvirke dem, der bor og arbejder på stedet. ROCKWOOL solering virker til at blokere, absorbere og forbedre lyden alt efter målet. 

Det er blot nogen af ROCKWOOLs egenskaber, og teknisk isolering udvikler sig løbende med flere kvaliteter, og bliver kun mere relevant i fremtiden.