Sådan forlænger du levetiden på dine hvidevare

Hårde hvidevare er en dyr investering, men også en som man ofte ikke kan komme udenom. Derfor er det en god ide at gøre alt, der kan gøres for at forlænge dine hvidevares levetid så længe som muligt. Hårde hvidevare holder i gennemsnit 9-10 år, men nogle kan sagtens holde op til 13 år.

Ordentlig rengøring

Det er ikke nogen hemmelighed, at rengøring og løbende tjek er noget af det, som gør at de fleste ting kan forlænge deres levetid, hvilket også gælder for hvidevare.

Udvendigt tørres de gerne over med en klud, i sæbeskuffen, i skufferne osv., hvor der kan samle sig meget kalk, sæberester og andet snavs. Lær hvordan du afkalker din vaskemaskine for at sikre, at den bliver ordentligt rengjort, da det gør meget for, hvor godt den renser. Man kan ofte se den trænger til en ordenlig rengøring, hvis tøjet begynder at lugte jordslået eller muggent.

Det kan være, at man tænker, at det er tid til at skifte ens hvidevare, hvis de pludselig ikke fungere længere eller fungere dårligere, men i mange tilfælde kan man finde reservedele online. På den måde slipper du for at skulle ud og investere en masse i en ny maskine, samtidig med det også er mere bæredygtigt blot at skifte reservedele.

Køb kvalitet

Når man står, og skal til at foretage købet, kan det virke lokkende at tage den billigste løsning, da det igen er mange penge, man skal have op af lommen ved køb af nye hårde hvidevarer. Men at give lidt ekstra og så også få mere kvalitet, gør at du på længere sigt vinder mere, og måske også øger levetiden for dine hvidevarer. Der findes mange mærker, så det handler også om dit behov, og ikke altid bare den dyreste, som er bedst, så derfor er det en god ide at snakke med din forhandler.