Find det rigtige gulv ud fra disse parametre

Der findes mange forskellige slags gulve, og derfor findes der også gulve, der har forskellige egenskaber. Alt efter boligen og din familie, kan der være nogle forskellige krav til gulvet. Det vil derfor være meget forskelligt, hvilken egenskab i gulvet, der er vigtigst for dig. Du kan læse dig lidt klogere på valget af gulv herunder.

Udseende

Det er svært at komme udenom, at udseendet er vigtigt, når du skal vælge gulv. Du vil ikke have et gulv, der er grimt, og derfor er udseendet nok meget naturligt noget af det første, du kigger efter, når du skal finde nyt gulv. Det flotte gulv er, ligesom alt andet der har med udseende at gøre, meget subjektivt, og derfor er det kun dig, der kan være din egen hjælp her.

Skridsikkerhed

Der kan også være nogle forhold i boligen, der betyder, at du har brug for et gulv, der er rigtig skridsikkert. Det kan være, at der er små børn, ældre eller andre gangbesværede, der helst ikke skal falde og slå sig, men det kan også bare være, at du har en hund, der skal have noget at sætte poterne i. Bliver gulvet for glat, er der noget større risiko for fald og skader.

Slidstyrke og rengørelighed

Der er også meget mere til et gulv end udseendet – det må nemlig også rigtig gerne være praktisk. At et gulv er praktisk, kan forstås på flere forskellige måder. F.eks. er det naturligvis meget optimalt, hvis dit gulv er nemt at gøre rent, så det ikke bliver en kamp hver eneste gang.
Derudover er det også meget praktisk, hvis gulvet er holdbart og er meget slidstærkt. På den måde vil dit gulv holde sig pænt i længere tid, og du skal ikke investere i et nyt med det samme. Et gulv af f.eks. polyurethan kan opfylde alt dette.