Her er dine muligheder, når du skal renovere trægulv

tilbud på gulvvarme

 

Gamle gulve er charmerende og smukke, men de kan også blive så slidt, at de skal renoveres eller måske helt udskiftes. Et trægulv kan fortælle mange historier om det levede liv gennem de ridser, hakker og pletter, der kommer med årene. Men er du godt grundigt træt af at se på slidte gulv, så kan det renoveres og blive så smukt som nyt med hjælp fra et professionelt gulvfirma. Her er dine muligheder.

 

Gulvafhøvling – den store renovering

Gulvafhøvling er den helt store tur, hvis gulvet fx har dybe ridser, ujævnheder eller misfarvninger fra vandskader eller andre spildte væsker. Her fjerner gulvmanden flere millimeter af træets overflade. Det er dog ikke alle trægulve, der kan klare sådan en behandling. Plankerne skal være massive eller have et meget tykt slidlag. Ellers bliver der alt for lidt gulv tilbage, og det er uholdbart. Gamle gulve er heldigvis ofte lavet en i god kvalitet med massive planker.

 

Gulvafslibning – den mellemstore løsning

Når man kun sliber cirka en millimeter af overfladen, kalder man det en gulvafslibning. Denne behandling er knap så dybdegående og kan derfor gentages flere gange gennem gulvets levetid. Den er velegnet til mindre ridser og kan efterfølges med en lak eller olie, som frisker op og gør gulvet mere hårdført.

Letslibning – den lille opfrisker
En letslibning – også kaldes en finslibning – polerer blot trægulvets eksisterende efterbehandling. Denne behandling giver gulvet en opfriskning, men fjerner ikke deciderede ridser i træet. Behandlingen er nyttig ved til- eller fraflytning efter kortere tids beboelse.

Hyr en professionel gulvmand
Det er en rigtig god ide at hyre en fagmand til at renovere dine gulve. Han kan vurdere, om det er den ene, anden eller tredje løsning, der passer bedst til dit aktuelle behov. Find din lokale gulvmand på Håndværkernøglen, der har samlet et overblik over alle typer af håndværkere og fagmænd i de danske byer.