Overvejer du et sedumtag? Læs her om grønne tage

Grønne tage er beroligende at se på, og i modsætning til stråtage er de ikke særligt brandfarlige på årets tørre sæsoner. For de optager nemlig nedbør, som bliver i græstaget i noget tid og kan tage brodden af de hedebølger, taget udsættes for. Ikke nok med det, kan dette også bringe en kølende effekt med sig, da vand i taget optager lidt af varmeenergien og tager det med sig ved fordampning.

Hold nedbør oppe, så ikke alt samles på jorden

Et grønt tag kan du fx få som sedumtag. Sedumtage kan være modulære, hvilket vil sige, at du kan få dem leveret lidt som et sæt byggeklodser, du nemt kan forbinde. Grønne tage kan bidrage til at mindske risikoen for oversvømning, da de holder på nedbør i stedet for at lade det falde. Effekten er marginal, hvis du er alene om at have grønt tag. Men er I et nabolag, så er effekten måske tydelig.

Sedumtag med tykke vækstlag til taghaven

Du kan finde et sedumtag inden for én af flere kategorier. Fx kan du få et intensivt tag, hvor der er meget tykke vækstlag. Hvad er så pointen med det? Jo, det er, at det bliver muligt for dig at have en lille taghave kørende, du sagtens kan træde ud på. Sådan et tag kan også rumme planter, der ikke partout behøver at være de mest tørkeresistente i verden, da der er mere plads til at holde på vand.

Grønt tag med tyndt vækstlag er en nem løsning

Omvendt kan et såkaldt ekstensivt grønt tag ikke bryste sig af tykke vækstlag eller stor kapacitet, hvad gælder at holde på vand. Til gengæld er de en nem løsning, som du ved, dit hus kan bære. Altså har du et par muligheder at vælge fra, når du overvejer at få et nyt, grønt tag lagt på ejendommen.