Sådan kan du se, om dit tag har brug for rensning

Et rent tag er vigtigt for både dit hus’ levetid og æstetik. Men hvordan ved du, hvornår det er tid til at få dit tag renset? Her er et par tegn, der indikerer, at det er tid til en professionel tagrensning

Vækst på taget 

Et af de mest åbenlyse tegn på, at dit tag skal rengøres, er tilstedeværelsen af vækst, såsom mos, lav, alger eller svamp. Disse vækster kan forårsage skader med tiden, så det er vigtigt at få dem fjernet så hurtigt som muligt. Rengøring vil også bidrage til at genskabe dit tags oprindelige farve og struktur. 

Mørke striber 

Mørke striber er et andet tegn på, at du har brug for en professionel tagrensning. Disse striber er forårsaget af skimmel, meldug eller alger, og de kan få hele dit hus til at se grimt og uplejet ud. Ikke kun dette, men mørke striber kan også føre til vandskader, hvis de ikke kontrolleres i for lang tid. 

Tilstoppede tagrender 

Hvis du har bemærket, at dine tagrender ikke løber ordentligt af eller virker tilstoppede med affald, kan det være et tegn på, at dit tag trænger til rengøring. Ophobning af affald på tagene kan nemt finde vej ind i tagrender og nedløbsrør, hvilket vil forhindre korrekt afløb og føre til endnu flere problemer, hvis der ikke tages hånd om det hurtigt.  

Granulat på tagstenene eller dyreaktivitet?

Hvis du har bemærket granulat eller asfaltstykker i dine tagrender, er det et tegn på, at dit tag er begyndt at blive slidt ned. Dette kan skyldes en ophobning af snavs og affald på overfladen af dit tag, hvilket i sidste ende vil føre til revner og skader, hvis der ikke snart gøres noget ved det. Desuden kan vandpletter eller pletter på dit loft eller dine vægge være tegn på en utæthed i taget, hvilket i sidste ende kan føre til større problemer, hvis det forsømmes.

 

Endelig, hvis du har bemærket tegn på dyreaktivitet på dit tag, f.eks. ekskrementer eller reder, er det på tide at tilkalde professionel hjælp. Dyr kan forårsage skader på dit tag og gøre det endnu mere udsat for vandskader og råd.

Konklusion

Hvis du holder øje med disse tegn, kan du nemmere afgøre, om det er tid til en professionel tagrensning. Hvis du ignorerer disse tegn, kan det resultere i dyre reparationer senere hen; ikke kun for selve taget, men også for andre dele af dit hjem, som kan blive påvirket af skader forårsaget af beskidte tage. Så vent ikke, til problemet bliver for stort; hvis du bemærker et af disse tegn på dit tag, skal du ringe til en professionel med det samme!