4 gode tips til dig, der overvejer at bygge hus

Det skal være sjovt at bygge hus. Men et husbygge kan også betyde kedelige uventede udgifter, lange ventetider og konflikter i processen, det er derfor en god idé at have realistiske forventninger til byggeprojektet allerede fra starten af. Her er 4 gode råd til, hvordan du kan forberede dig til at bygge hus.

1. Sørg for, at du har råd til at bygge det, som du ønsker

Sørg for at lave et budget. Hvis du har taget alle omkostninger i betragtning, vil du med garanti føle mindre angst og sove bedre i den tid, dit husbygge er i gang. Forsøg at opstille enhver lille udgift fra materialer til de omkostninger som er forbudne til byggetilladelse, inspektører og tilslutningsgebyrer f.eks. til vand og el. Du kan også anmode om tilbud af de forskellige håndværkere i god til før projektet start, så kan du på den måde få fornemmelsen af hvad elektrikeren og de andre forskellige håndværkere koster.

2. Tag dig tid til at læse om husbygge

Læs inspirerende blogs og følg andre som bygger hus på instagram, så får du måske nogle gratis gode råd på vejen. Hvis du er vel forberedt, vil du have bedre kontrol og træffe mere omkostningseffektive beslutninger under vejs.

3. Lav din egen tidsplan

Det mest almindelige skuffelsesmoment blandt husbyggeri er ikke at kunne flytte ind “til tiden”. Tanken er allerede i gang med indretning og beboelse, men som regel kommer der uforudsete ventetider som f.eks. lange ekspeditionstider hos kommunen eller ekstra leveringstid på huset. Sørg for at lave en realistisk tidsplan for alle trin i byggeprocessen. Og vær forberedt på, at det nogle gange kan tage længere tid, end du håber og ønsker.

4. Fortæl alle som er en del at projektet om dine forventninger

At bygge huse sammen er en skøn følelse, men kan også være stressende for f.eks. parforholdet. Gør det klart for hinanden på forhånd, hvad I selv forventer af husbygge projektet. Fortæl om jeres drømme og frygte og klar over, hvor meget tid og energi hver enkelt er villig til at lægge i.