Derfor bør du vælge gas i dit nye hus

Dette indhold er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Står du netop nu og skal bygge eller renovere et hus? Så er der flere beslutninger, som skal træffes, når det for eksempel kommer til valg af opvarmning. I stedet for at ty til almindelig elvarme, bør du i højere grad overveje naturgas, som vi skal se nærmere på nedenfor. Der er nemlig mange årsager til, at naturgas er en god løsning frem for almindelig elvarme. Og nu, hvor du står midt i beslutningsprocessen, kan det være fordelagtigt at vide mere om, hvad naturgas egentlig er og kan. Læs bare med nedenfor.

Hvad er naturgas?

Naturgas er først og fremmest et fossilt brændstof, som er i stand til at varme din bolig op på lige fod med olie eller almindelig elvarme. Forskellen er blot den, at du her gør brug af et naturgasprodukt, som er langt mere miljøskånsomt end de to andre. Det skyldes, at naturgas bliver til vand ved forbrænding, hvorfor det generelt efterlader væsentligt mindre CO2.

I dag kan stort set alle husstande i Danmark få leveret naturgas. Er du i tvivl, kan du tjekke op på dine muligheder ved at kontakte din kommune eller indtaste dit postnummer på en naturgasleverandørs hjemmeside. Det er op til dig selv at vælge leverandør samt naturgasprodukt, når du kommer så langt i processen. Nu er du i hvert fald blevet klogere på, hvad naturgas er.

Hvad koster naturgas?

Gasleverandørers gaspriser vil altid variere ud fra en række forskellige parametre, der selvfølgelig er værd at tage med i dine overvejelser. Som udgangspunkt er idéen med naturgas dog, at du kan spare en god sum penge på dine elregninger frem for ved almindelig elvarme eller olie. Dog er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt for billigere alternativer eller kontakter et gasselskab direkte – blot for at have lidt viden om priserne på forhånd. På den måde bliver det nemmere at sammenligne de respektive gasselskabers priser.

Er du på udkig efter et billigt gasselskab, der kan tilbyde høj kvalitet, god service og ikke mindst billige priser, kan det være en fordel at finde sammenligningsportaler for gasselskaber online. Her kan du nemlig få et hurtigt overblik over nogle af landets billigste gasselskaber i øjeblikket. Det er er nemlig vigtigt at have for øje, at gaspriserne altid varierer afhængig af, hvilken gasleverandør du henvender dig til. Sammenligningsportaler kan hurtigt give dig et overblik over priser og udbud ved de forskellige leverandører.

Hvordan vælger du det rette selskab?

Når du skal vælge det rette gasselskab, er der selvfølgelig flere ting, som spiller ind. Derfor er det vigtigt, at du læser de forskellige betingelser, som altid står med småt. Du skal ligeledes være opmærksom på, om du ønsker abonnement eller bindingsperioder, da der kan være væsentlig forskel herved. Ofte findes der nemlig to betalingstyper – enten kan du vælge en fast pris og et abonnement, eller du kan vælge fleksible priser, som følger med markedet. Det er op til dig at vurdere, hvad der passer bedst til dine behov og ikke mindst dit budget.