Sådan slipper du for store elregninger denne vinter

Er du også bekymret for kæmpe elregninger eller iskolde tæer hele vinteren? Du har måske været inde og læse alle mulige skøre forslag til, hvordan du kan spare på dit elforbrug, hvor der er lavet en komplet slagplan for, hvordan du kun må gå i bad hver anden uge, skal sætte en alarm til klokken 3 om natten for at vaske tøj og spise rugbrødsmadder med pålæg, for at undgå brug af ovn og kogeplader. Øv – hvor bliver det en lang vinter, vi går i møde, hvis det er med den på. I stedet kommer her et par lidt federe tips til at gøre elregningen mindre.

Hold varmen med en varmepumpe

En varmepumpe? Det kan du lige bande på. Men en varmepumpe bruger vel også el? Ja en varmepumpe er eldreven, men faktisk er det en del billigere i drift en eksempelvis en el-radiator. En varmepumpe består nemlig af et lukket system med kølemiddel og kompressor, som varmen derigennem kan blive omsat til højere temperaturer. Disse højere temperaturer kan anvendes til at varme hele din bolig op. Se de forskellige muligheder for varmepumper og find lige præcis den pumpe, der passer ind hos dig og de ressourcer du har til rådighed.

Appen der holder styr på dit elforbrug

Apps, apps og flere apps. Lige nu midt i elregningers aktualitet er der lavet utallige af apps til at holde øje med dit eget elforbrug og tjekke elpriser, så du strategisk kan planlægge, hvornår du vil vælge at sætte opvaskeren i gang eller vaske alle dine håndklæder.

LED-pærer er vejen frem

Og hvorfor er LED-pærer netop så meget bedre end glødepærer? Jo nu skal du bare høre. LED-pærer bruger meget mindre mængder energi på at lyse rummet op og holder derudover i meget længere tid. Med LED-pærer i dit hjem, vil du hurtigt opleve at dit elforbrug nedsættes.