Spar penge på din varmeregning

Er du interesseret i at spare penge på en ellers ret høj udgift i hjemmet? Man kan generelt spare mange penge på sin varmeregning ved at foretage nogle kloge investeringer i energirenovering. Energirenovering er ikke nødvendigvis billigt, men det er en udgift som tjener sig rimelig hurtigt hjem igen på omkring 4-5 år – og herefter kan man se frem til en betydelig besparelse på varmeregningen, som man så kan bruge på fornøjelser frem for opvarmning.

Energioptimering går i bund og grund ud på at forbedre indeklimaet. Det handler om at minimere træk og kuldebroer og forebygge fugt og dermed bl.a. skimmelsvamp. Energioptimering kan udføres på mange måder. I denne artikel gennemgår vi to måder: opvarmningsmetode og isoleringen.

Opvarmningsmetoden

Opvarmningsmetoden har stor betydning for størrelsen på varmeregningen. Der er nemlig stor forskel på, hvad man skal betale for at få opvarmet et hus med de forskellige metoder. Hvis man f.eks. har et gammelt olie- eller gasfyr eller opvarmer med el, kan man se frem til en betydelig besparelse på varmeregningen ved at skifte til et moderne jordvarmeanlæg eller et miljøvenligt biobrændselsanlæg.

Det er dog ikke kun et skifte, der er sundt for pengepungen. Det er også godt for miljøet. Det skånes nemlig for store mængder udledning af CO2, når der fyres med træ eller gøres brug af jordvarme frem for når der fyres med olie eller opvarmes via fjernvarme.

Isoleringen

Hvis huset ikke er godt isoleret, vil der altså gå en masse opvarmning – og dermed en masse penge – til spilde. Det er derfor en god idé at sørge for at huset er tæt. Det kan gøres ved at forbedre mange forskellige elementer, som f.eks. tag, loft, hulmur, vinduer og døre. Hvad der giver bedst mening, er naturligvis den kilde, som er værst isoleret. Når huset er bedre isoleret – og man samtidig benytter en billigere varmekilde – kan man spare en del penge på varmeregningen år efter år.