Skift til varmepumpe og spar

Varmepumpe luft til vand varmepumpe luft til luft varmepumpe

Med en varmepumpe kan du roligt have varmen tændt og spare samtidig

Der er mange penge at spare på at investere i en varmepumpe. Med de dyre priser for olie, naturgas og fjernvarme, kan en varmepumpe være den rigtige løsning for dig. Ved at investere i en varmepumpe og lægge pengene nu, vil du kunne spare i den anden ende. Det vil på sigt være den bedste økonomiske løsning at eje sin egen varmepumpe og hos Jenitek kan du komme i gang med det samme. Med en varmepumpe kan du varme dit hus op billigere, så det handler også om at vælge den rigtige type.

Funktionen af en varmepumpe

En varmepumpe gør brug af termisk energi fra både varmt vand og koldt vand og kan bruges til at køle et hus ned og varme det op. Varmen der bruges til at pumpe, kan fås fra omgivelserne og på den måde genbruges. Fordi en varmepumpe kan gøre brug af både koldt og varmt termisk energi, kan den ikke kun bruges til at varme et hus op, men også som et aircondition anlæg. I dens grundlæggende funktion, fungerer alle varmepumper ens, uanset type. Et kølemiddel sendes ind i en fordamper og energien der skabes af det sendes ud til en ekstern del. Det vil ofte være i form af en udendørs blæser. Denne proces har varmet kølemidlet og det sendes ind i en kompressor der skaber yderligere energi fra varmen. Derefter bliver det sendt ind i en varmeveksler og til sidst til enten en luftbåret eller vandbåret del. Det er her hvor forskellen mellem en luft til vand varmepumpe og en luft til luft varmepumpe er. Varmen bliver enten vekslet med vand eller luft.

luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe kan både give dig varme og varmt vand. Installationen af en luft til vand varmepumpe er billigere end et jordvarmeanlæg og den kræver ikke meget plads på din grund. En luft til vand varmepumpe trækker varmen ud af luften og bruger den energi til at opvarme vandet til boligen. Der er minimal vedligeholdelse med en luft til vand varmepumpe og den kræver ikke meget af ejeren. Det er muligt at få en luft til vand varmepumpe både til private boliger og til virksomheder.

luft til luft varmepumpe

En luft til luft varmepumpe kan give dig varme, men ikke varmt vand. En luft til luft varmepumpe er ikke meget dyr og det kræver ikke at du har vandbårne radiatorer i bygningen. Effektiviteten af en luft til luft varmepumpe er bedst i en bygning med store, sammenhængende rum. Det kan være et køkken-alrum, en stor stue eller et åbent kontorområde. En stor fordel ved en luft til luft varmepumpe er at den kan fungere hele året rundt. De er ofte produceret til et koldt klima hvor de skal køre i minusgrader og det hindrer ikke funktionaliteten af en luft til luft varmepumpe. Det kan også være en fordel med en luft til luft varmepumpe fordi der naturligt vil være en ventilation af luften i bygningen.