Hvorfor købe en bukkemaskine?

bukkemaskine, værktøj, maskine, pladebukker, carl ras

Hvorfor købe en bukkemaskine?

Bukkemaskine, bøjemaskine, pladebukker, kantbukker, en bukke, presser, rulle og andre navne man kan finde på at kalde værktøjet. Skabt for at bukke metalplader i forskellige former. Hvorfor investere i sådan en maskine man sjælden ser eller tænker over dagligdagen? Bukkemaskiner findes i forskellige former og størrelser og ses sjældent i et privat hjem. Men kan både bukke, flade metal og andre materialer ud i forskellige tykkelser og former. Så det kan godt overvejes at investere i en bukker til eget hjem.  Efter behov findes der variationer af maskinen fra den industrielle tid, for nu til dags kan den fås langt mindre udgiver, som har alle nogle træk tilfælles. De har en flad overflade, som pladen bliver placeret på, en klemme til at holde dets ammen og en klods længere nede som bøjer metalpladen med klemmens kant i den vinkel man nu ønsker.

Bukkemaskinen gavner hjemmet:

1. Fikse og omstrukturer metal dele og led.
Er et søm blevet slået i fra en forkert vinkel? Det gør jo at du ikke kan bruge den til at hænge et billede op med. Dermed kan man bruge maskinen samt andre typer til rettelser.


2. Holder styr på små kontor artikler, værktøj og andre små tilbehør.
Ved brug af en pladebukker kan man designe og lave små opbevarings kasser. Det vil holde orden i din garage og skrivebordet.


3. Føler sig ikke fastlåst når man er hoppyist.
Er man idérig og elsker hjemme projekter. Så kan en bukkemaskine være en del af processen for at skabe dele og led. Det kunne for eksempel være til en ny stol, krydderi holdere, bordplade m.m. Mange former for materiale kan bukkes, omformes og bøjes i en anden vinke. Det kan du kan læse om længere nede.


4. Metal skilte som kan hænges på døre.
Metal overflader, hvide vægge og et mere stilrent design. I takt med at moderne hjem består af disse kan metalplader bruges som dekoration samt praktiske elementer i hjemmet. Et hjemmelavet skilt på døren af teenage sønnen, som siger ”bank på først”.


5. Skræddersyet indretning.
Nogle opbevaringsæsker, kasser samt overordnet set opbevarings møbler som reoler har ikke den ønskede højde og brede. Vi har det med at acceptere det efter et køb hos Ikea, Jysk eller Ilva. Men for at få muligheden for at indrette dem efter vores behov kan en fladmaskine være løsningen.

Materialer som kan bukkes:

Hvis man er tvivl om det er værd at købe en pladebukker på grund af mulige begrænsninger i forhold til materiale, skal det belyses at der er mange typer. Metal, messing, stål, aluminium, tin, nikkel, titanium og kobber kan sagtens bruges til maskinen, som så kan udføre ens hoppy projekter derhjemme.