Sådan vælger du den rette kran til dit projekt

Hvis du skal i gang med et byggeprojekt, hvor en kran er en nødvendighed, er det essentielt, at du vælger den rette kran til de opgaver, der skal udføres. En kran er ikke bare en kran – det kan nemlig skifte fra opgave til opgave, hvilken kran, der egner sig bedst til formålet. Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vælge kran, heriblandt løftekapacitet, mobilitet og naturligvis også prisen. Vi har derfor her samlet nogle gode tips til dig, der skal anskaffe en kran til et byggeprojekt.

For det første skal du være opmærksom på, hvor stor en løftekapacitet, der er behov for. Løftekapaciteten er som navnet måske antyder en krans løfteevne, dvs. hvor meget kranen rent faktisk kan holde til at løfte, men faktisk også, hvor tæt kranen skal være på det, der skal løftes. Du bliver derfor nødt til at tage stilling til, hvad kranen reelt skal løfte samt hvor langt væk kranen skal være fra det, der skal løftes, før du kan vide, hvilken kran, der passer bedst til dine behov.

For det andet skal du være opmærksom på, hvor meget en sådan kran må fylde. En kran er ikke en lille bitte maskine. Den er stor, og den fylder ret meget. Du skal derfor tage hensyn til pladsen, der er tilgængelig, når du vælger en kran. I mange tilfælde kan det f.eks. være en god idé at vælge en tårnkran, da den generelt ikke fylder meget på en byggeplads. Læs mere om tårnkraner her.

For det tredje skal du overveje, om der er behov for at kunne flytte rundt på kranen. Hvis kranen generelt skal bruges flere steder inden for korte tidsrum, er det meget ubelejligt med en stillestående kran, som ikke nemt kan flyttes. I disse tilfælde kan det være en god idé at vælge en mobilkran eller lastbilkran, da de nemt kan flyttes rundt på.

Der er altså nogle ting, du skal være opmærksom på, når du skal finde den helt rette kran til opgaven. Vi kan kun anbefale, at du allierer dig med et professionelt kranfirma, som f.eks. BAS KRANER, som kan hjælpe dig med at finde en helt rette kran ud fra dine behov. På den måde kan du vide dig sikker på, at du får en helt rette kran, uden forsinkelser og uden at smide penge ud af vinduet.