Sid godt på få kvm med sækkestole

Har du lige fået dig en billig lejlighed – eller en dyr lejlighed, der alligevel ikke giver dig mange kvm at boltre dig på – så gælder det om at finde møbler, der ikke æder al pladsen. Hvis du er lidt kløgtig, kan du nogle gange få flere funktioner fra ét møbel. Fx kan du få en sovesofa, hvis du ønsker at gøre en klassisk sofa overflødig. Men du finder også andre siddeløsninger, der ikke kræver meget plads.

Skaf billige sækkestole

Sådan en løsning kunne fx være en sækkestol. Og det er ikke fordi, det er komfort i verdensklasse, du kan opleve på sådan én. Men sækkestole er en billig løsning, når du skal kunne byde andre på et sted at sidde. Til forældre bør du nok sørge for at have et par sammenklappelige stole klar, men til venner på besøg er det i udgangspunktet fint med en simpel sækkestol. Nå, hvilken skal du så vælge?

Betrækket skal tåle en del

Det er ikke sådan, du kan tage betrækket af en typisk sækkestol og smide det i vaskemaskinen. Så når du leder efter en sækkestol, skal du selvfølgelig vide, om overfladen er vand- og smudsafvisende. Dog vil du sjældent have svært ved at støve sådan en sækkestol op, for sækkestole med betræk af overfladebehandlet polyester er der en del af på markedet. Hvad så med siddekomforten i stolene?

Kan du sidde godt i en sækkestol?

Nogle sækkestole har faktisk noget, der minder om et ryglæn. Det gør det lettere at indtage en sund siddepositur, da du i hvert fald ikke har godt af at sidde foroverbøjet, som var du pukkelrygget. Men selvfølgelig kan dette design være en ulempe, hvis du egentlig bare har lyst til at slænge dig over din sækkestol. Så du skal gøre op med dig selv, hvornår at du oftest regner med at ville bruge disse stole.