Det kan en anlægsgartner hjælpe dig med

Står du med en trist tilgroet have, som du gerne vil have mere ud af – eller har du et helt tomt lærred, som du gerne vil have bygget op til et rum, som du og din familie kan få mere glæde af? Uanset hvad din have har brug for, så kan det være en god idé at alliere sig med en anlægsgartner. En anlægsgartner kan nemlig hjælpe dig med stort set alt i din have, fra idé og konceptudvikling til den færdige have – og så kan en anlægsgartner også komme med en masse råd og vejledning undervejs, så du ender med din drømmehave. Vi har her samlet bare et par af de ydelser, som en anlægsgartner kan hjælpe dig med.

En hæk rundt om haven?

I mange bolig- og ejerboligforeninger er der krav til, at der skal levende hegn rundt om haven – og det betyder, at man skal have en hæk og ikke bare et hegn af træ. Der findes mange forskellige hække, hvoraf nogle kræver mere pleje end andre, og det er jo noget, der er vigtigt at tage hensyn til, men ikke noget de fleste rent faktisk kender noget til. En anlægsgartner kan hjælpe dig med at finde frem til den helt rette hæk til dig ud fra dine ønsker og behov, som f.eks. hvor ofte den skal klippes og om den skal blomstre året rundt. Derudover kan en anlægsgartner selvfølgelig også hjælpe dig med at plante hækken korrekt samt vedligeholde og klippe hækken efterfølgende, så den vokser som den skal og fint indrammer din have.

Havebed eller køkkenhave?

Mange ønsker sig en have, der er fuld af skønne blomster og er smuk året rundt, men det er de færreste, der rent faktisk har den tid, det kræver at vedligeholde en have med alle disse elementer. En anlægsgartner kan dog klare det hele for dig, både med at bygge bedene og køkkenhaven – og selvfølgelig kan en anlægsgartner også hjælpe dig med at vedligeholde det hele, så du kan nyde godt at en smuk have året rundt samt lækre, selvdyrkede grøntsager – uden at du selv skal ud og grave i jorden.

Terrasse eller indkørsel?

En anlægsgartner er ikke kun ekspert i planter, træer og græs – nej, de er faktisk også eksperter i brolægning, både til terrasser og indkørsler. Brolægning er noget, der skal planlægges ind i haven som helhed, så her er det altid en god idé at tage en anlægsgartner med på råd, når man overvejer at anlægge en terrasse eller en indkørsel – og så giver det også altid det bedste resultat, når man får en professionel til at lægge fliserne.

Det her er som sagt kun nogle af de ydelser en anlægsgartner kan hjælpe med. Se et overblik over de opgaver, en anlægsgartner kan hjælpe med.