Sådan giver du nyt liv til haven

Foråret er officielt ankommet – i hvert fald hvis man kigger i kalenderen, og i den anledning kan det være rart komme ud og nyde den friske forårsluft. Hvis du har en have, kan du med fordel udnytte den til netop det formål. Men nu er der gået lang tid med vinter og kulde, så det kan være, din have trænger til noget fornyelse. Det findes heldigvis mange forskellige måder, du kan gribe det an på, hvilket vi guider dig gennem i denne artikel.

Forandring fryder

En god idé til at opgradere din have, så den lever op til sit fulde potentiale, er ved at bringe nogle nye elementer ind i haven. Det kan eksempelvist være, du altid har overvejet at anskaffe dig et drivhus, måske kunne du godt tænke dig at plante nogle flere træer og blomster eller du har tænkt over at bygge terrassen helt om. Der er mange muligheder for fornyelse, så er det blot et spørgsmål om, hvad du synes, der passer perfekt til din have. Foråret er nemlig i den grad den oplagte sæson til at justere lidt på haven i takt med, at naturen springer ud på ny.

Ryd ud i haven

Efter en vintersæson, hvor der har lagt sne og is på græsplænen, er foråret det ideelle tidspunkt til at rydde op i haven. Der ligger måske legetøj fra børnenes vinterleg eller nedfaldne blade, som ikke er blevet indsamlet i vinterens løb. Derfor kan det være en god idé at finde den store skraldesæk frem og rydde ud i alt det, der ligger og flyder. På den måde er det også nemmere at starte på en frisk og for eksempel plante nye blomsterbede eller opsætte en trampolin. Hvad end det nu måtte være, er det altid rart med en forårsrengøring, så man kan nyde haven i fulde drag.