Sol, sommer og skybrud?

Vi kan næsten allerede nu begynde at mærke, at sommeren virkelig snart er på vej igen. For rigtig mange danskere er det lig med masser af sol, hygge i det gode vejr og inden for de seneste par år desværre også en hel del flere skybrud.

Skybrud er noget vi altid har kendt til i det danske vejr, men vi er især de seneste par år blevet mere og mere udsatte for det – til tider – ret vilde fænomen. De enorme mængder af vand, som kommer i forbindelse med skybrud, kan virkelig komme helt bag på familien Danmark – for som regel kommer de voldsomme skybrud gerne i løbet af de ellers rigtigt varme sommermåneder.

Vand helt op til knæene

Når et skybrud rammer herhjemme, er det som regel dog blevet varslet i en af de mange vejrudsendelser, som også pryder i løbet af sommeren. Men det betyder dog ikke, at alle de danske hjem har skybrudssikring. Derfor sker det gerne, at vi gang på gang ser en familie, som desværre som resultat af skybruddet nu står med vand helt op til knæene.

Oversvømmede kældre, sommerhuse med fantastisk havudsigt og diverse haveskuer er alle helt almindelige ting i vores hverdag, som vi ganske enkelt tager forgæves virkelig, er udsatte for at blive ramt rigtigt hårdt af et skybrud og dets enorme vandmængder.

Den varmere verden vi lever i

Skybrud er ikke noget, vi som sådan altid har været vant til herhjemme. Javist er det ikke fordi, vi aldrig har været ramt af det før, men hvis man kigger på, hvor mange der bliver ramt af det i dag, tyder det på, at vi oplever det mere og mere.

Den varmere verden, som vi alle lever i, har altså sine helt bestemte konsekvenser, og én af den er nok, at vi alle skal til at kigge mere ind i at skybrudssikre vores hjem.