Ønsker du ikke gasgrill? Sådan vælger du den rette kulgrill

Er du ængstelig omkring gasgriller? Så skulle du nok bare holde dig til det velkendte: kulgrillen. For kulgriller har aldrig gået af mode. I dag kan du faktisk finde dem i flotte designs, så de pryder ude på terrassen, selv når de ikke er i brug. Hvad kan du bl.a. have for øje, når du skal vælge rette kulgrill til hjemmet? Det får du tips til her – og vil du se tilbud, så tjek tilbud på kulgrill hos Gastrobutikken.dk.

Harmonisk grill til sommeraftnerne

De mere moderne designs inden for kulgriller tæller hævede bålsteder med kegleformet top samt opbevaring til brænde under selve grillen. På en afstand ligner sådanne modeller, du fx kan finde under OFYR-mærket, springvand en smule. De har harmonisk udseende, er hyggelige at samles om på en sommeraften og står stabilt uden bøjelige ben. Men måske er det funktion, du kerer dig om?

Pattegrisgriller har stor kapacitet

Hvis du går mere op i at få en kulgrill med høj funktionalitet, så bør du vælge en mere traditionel model med låg, så stegetiden kan reduceres. Aflange pattegrisgriller er de mest oplagte at nævne her, da du har brug for adgang til både direkte og indirekte rygning for at få et godt resultat, når du griller store måltider. Om grillen har sidebord og er let at rengøre, kan du også undersøge op til køb.

Vej æstetik op mod funktion ved valg af kulgrill

I sidste ende vælger du den rette grill ved at veje hensynet til æstetik op mod hensynet til funktion, for har du ikke behov for at kunne lukke din grill, kan et hævet bålsted være fint. Omvendt skal du selvfølgelig have en grill med stor kapacitet, der kan anvende varmen effektivt, hvis du laver mad til større selskaber. Undersøg derfor dine muligheder inden for kulgrille – du finder nok en god model.