CLT konstruktioner er den optimale fastgørelsesløsning

CLT byggeri er en mere bæredygtig løsning, da man anvender miljøvenlig byggemateriale. CLT fremstilles ved at lime flere lag af massive træbrædder sammen, her roteres hvert lag for at skabe maksimal sammenhængskraft og holdbarhed overfor slid, vind og vejr. Når man skaber paneler med vinkelrette lag, sikrer man ikke kun fremragende mekanisk styrke, man garanterer også høj dimensionel stabilitet. Disse to kvaliteter giver arkitekter og bygningskonstruktører en betydelig frihed i deres design.

CLT har den egenskab at det let kan indgå i konstruktioner, hvor der indgår beton, som kan kaldes en hybrid konstruktion.  

CLT dybere informationer 

CLT-paneler foretrækkes til beboelse og offentlige bygninger, men de kan også bruges i alle typer af byggeprojekter, lige fra enkelte huse til højhuse.

CLT er lavet af limning af vinkelrette lag af massivt træ brædder sammen. Hvert lag drejes 90° ift det forrige lag for at forbedre panelets ydeevne. Antallet af lag varierer og afhænger af applikationen. Paneler kan være lavet i størrelser op til 20 meter i længden og 4 meter

i højden. Deres tykkelse har en tendens til at variere mellem 60 mm og 320 mm.

Erfaringerne viser, at CLT byggeri kan være konkurrencedygtig i pris, især i fleretagersbygninger med 5-10 etager, hvor en høj grad af præfabrikation bidrager til hurtig projektgennemførelse. 

Vinkelbeslag, Gerberbeslag og sømplader til at sammenholde konstruktioner

Vinkelbeslag, gerberbeslag og sømplader er alle effektive løsninger til byggeri, og har hver især en række fordele der giver hele byggeriet en overordnet sammenhængskraft. 

Der er høje krav til sikkerheden i de materialer, som anvendes til moderne byggeri. Det har naturligvis indflydelse på bygge beslagene, som skal gennemtestes og generelt være af høj kvalitet, da elementerne og fundamenterne skal være langtidsholdbare. 

Igennem tiden er der produceret mange typer bygningsbeslag heraf vinkelbeslag, gerberbeslag, sømplader for bare at nævne nogle af de mange typer beslag. Fælles for de beslag er, at de er udviklet med det formål at hjælpe forskellige konstruktioner og byggeprojekter i byggebranchen. Det bunder alt sammen i mere sikre og stærkere konstruktioner, der er det overordnede mål for moderne byggeri. Simpson Strong-Tie er førende producent af kvalitets beslag, søm og skruer til byggebranchen, og anvender innovation og teknologiske færdigheder til at tilbyde de bedste produkter på markedet indenfor byggeri. 

Vinkelbeslag kan anvendes til at forbinde træ med træ, og kan også anvendes til at forbinde træ med stål. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad et vinkelbeslag kan blive brugt til. Det er derfor ikke uden grund at vinkelbeslag bliver brugt til alverdens konstruktioner i dag. De mest almindelige vinkelbeslag anvendes indendørs for at sammenføre to elementer med hinanden.