Sådan vælger du de rette terrassebrædder

Når du skal vælge de rette brædder til din terrasse, er det en række parametre, der skal tages hensyn til. Udseende, holdbarhed og graden af vedligeholdelse er områder, som du skal have styr på inden du foretager dit valg. Vi kommer her med lidt gode råd.

Trykimprægnerede terrassebrædder

Efterhånden har trykimprægnerede terrassebrædder vundet stort udbredelse. Produktet har gennemgået en kemisk behandling, som gør brædderne modstandsdygtige overfor angreb fra blandt andet svampe og insekt. En enorm fordel i det danske klima. Brædderne har en levetid på omkring 20 år, også når de er i kontakt med jord. Ulempen er at trykimprægnerede brædder er, at de er behandlet med forskellige kemikalier, der kan være sundhedsskadelige. Det er dog muligt at vælge brædder, der er godkendt af miljøstyrelsen, og dermed ikke udgør nogen sundhedsrisiko.

 

Andre muligheder

Blandt andre muligheder for terrassebrædder kan fremhæves termotræ, der består af fyr, der er varmebehandlet, hvilket går terrassen mindre modtagelig for råd og svamp, og giver brædderne en dejlig, brun glød som minder om teaktræ, En god bæredygtig løsning, der med fordel kan vedligeholdes med træolie. Det giver en god modstandsdygtighed og holder træterrassen pæn i mange år.

 

Komposit terrassebrædder

Komposit ligner til forveksling træ, men er i virkeligheden et materiale, der er sammensat af træ, plastik og bindemiddel. Produktet kræver stort set ingen vedligeholdelse, og har en holdbarhed på 20 til 25 år. Terrassen skal blot rengøres med en kost og almindelige rengøringsmidler.

 

En god løsning til en bæredygtig terrasse

Til dig der ønsker en bæredygtig træterrasse med kvalitet af tropisk hårdt træ, er Kebony en super løsning. Kebony er en måde at behandle fyrretræ på, så det får samme karakter som hårdttræ. Behandlingsprocessen modificerer træets cellevægge, så de får en flot, gylden farve. Farven kan ovenikøbet bibeholdes med en behandling med UV-beskyttende olier. Uden dette vil brædderne udvikle en sølvgrå patina via sol og regn. Vælger du Kebony er du sikret god holdbarhed og blot at rengøre efter behov.

 

Flere muligheder

Men der er flere løsninger til, når du skal vælge materiale til dine terrassebrædder. Du kan vælge Camaru, der er en træsort der stammer fra Sydamerika, og med sin rødbrune farve giver et eksklusivt look med sydlandsk charme. Med tiden får det dog et mere brunligt skær.
IPE terrassebrædder er en meget eksklusiv træsort, der stammer fra Brasilien, og har en rødbrun farve, der udstråler god stil. Det kan også erhverves i andre farver.
Når du beslutter dig for hvilke terrassebrædder du skal benytte, er det vigtigt, at du overvejer både holdbarhed, udseende og hvor meget vedligeholdelse løsningerne kræver. På den måde kan du lettest finde den rette løsning til dit behov.