Vælg et lydhegn med et æstetisk udtryk

De fleste forbinder et lydhegn med at være et hegn, som ingen har lyst til at kigge på. Men sådan forholder det sig slet ikke. Rent faktisk findes der æstetiske lydhegn, der falder i et med naturen. Disse hegn kan anvendes mange steder og være med til at forskønne et område. 

Hvad er et lydhegn?

Et lydhegn er det samme som et støjhegn. Det er altså et hegn, der indhegner et specifikt område samt skærmer området for larm og støj. Lydhegn virker på den måde, at når en lyd rammer hegnet, så går dele af lyden gennem hegnet, mens andre dele af lyden bliver absorberet i hegnet. 

Derudover er der dele af lyden, der bliver reflekteret tilbage til, hvor lyden kom fra. Dette gør, at lyden, der kommer om på den anden side af hegnet, bliver væsentligt reduceret.

Hegn med et naturligt udtryk er den perfekte løsning et hav af steder

Et lydhegn behøver som sagt ikke at være en plage for omgivelserne. I stedet kan hegnet have et naturligt og elegant udtryk, så det er skønt at kigge på. Sådan et lydhegn er den perfekte løsning mange steder, da det kan komplementere omgivelserne eller tilmed gøre noget godt for dem. Her kan du med fordel anvende et lydhegn:

  • Ved indhegning af et udendørsareal, der ligger tæt på en trafikeret vej.
  • Når støjen langs en jernbane skal reduceres for dens naboer.
  • Når støj fra institutioner ikke skal genere beboerne omkring institutionen.
  • Hvis varegårde med natlevering til dagligvarebutikker i et boligområde ikke skal forstyrre naboerne i området.
  • Rundt om et industriområde, så det generer omgivelserne så lidt som muligt.