Vælg de rigtige ventilationshætter til dit byggeri, og undgå skader

Når du laver ventilationskanaler på taget for at kunne komme af med damp og mados fra huset, skal du huske at vælge

ventilationshætter af høj kvalitet.
Det er formentlig ikke noget, du giver den store opmærksomhed i dit hus, men ventilationshætter har faktisk en stor betydning, hvis du f.eks. har en tørretumbler eller en emhætte installeret, der skal af med damp og mados, og det er ikke ligegyldigt, hvilken type du bruger.

Hvad er en ventilationshætte?

En ventilationshætte er den del, du sætter på taget, når der er lavet hul igennem for at gøre plads til, at huset kan komme af med damp. Det er altså med andre ord afslutningen på ventilationskanalen. Dens funktion er, udover at være en pæn afslutning, at lukke hullet helt tæt igen, ligesom den også skal sørge for at beskytte kanalen mod det hårde vejr.

Ventilationshætter og inddækninger uløseligt hænger sammen, hvor inddækningen er det stykke, der sidder mellem ventilationshætten og taget og sørger for, at overgangen er helt tæt. Derfor er det vigtigt, at både ventilationshætten og inddækningen er af høj kvalitet, så konstruktionen kan holde i mange år frem uanset vind og vejr.

Kan ventilationshætter installeres på tagpap?

Det korte svar er: ja. Vælger du den rigtige ventilationshætte, kan den bruges på alle typer af tag – også tagpap. Hos SabetoFLEX har de deres egne inddækningsruller og ventilationshætter, der er ekstremt fleksible, nemme at montere og samtidig har en rigtig lang holdbarhed, bl.a. fordi de indeholder et kondensisoleret rør, der minimerer risikoen for lækager. Derved minimerer du også risikoen for skader.

Tag en ekspert med på råd

SabetoFLEX er en virksomhed med speciale i tagløsninger. De har mange specialister på området – faktisk så mange, at de producerer ventilationshætterne på deres egen fabrik. Det gør de, fordi det sikrer en høj kvalitet af alle deres produkter. Netop grundet den lange holdbarhed, den høje kvalitet og dens modstandsdygtighed, yder de også en garanti på hele 20 år.
SabetoFLEX er eksperter på deres område, og de hjælper også gerne dig med at finde de rette ventilationshætter til dit projekt.