Guide til plaststøbning

Plastik er et af de mest anvendte materialer i verden når det kommer til produktion. Sammen med træ og metal er det til at finde i langt de fleste hjem og i endnu flere dagligdagsprodukter. Efter den guldalder i 1950’erne og 60’erne er plastindustrien vokset og vokset, og det tegner ikke til at den vækst stopper lige foreløbigt. Der bliver hele tiden udviklet nye metoder for produktion og anvendelse, som for eksempel plaststøbning af en lang række produkter og elementer. Denne artikel indeholder en kort guide til plaststøbning og brugen af plast. 

Produktion af plastprodukter

Hvis du eller din virksomhed vil vide mere om plaststøbning er det helt centralt at forstå rollen det spiller i produktionen af plastprodukter. Plaststøbning er en af de mest udbredte måder at producere plastprodukter på fordi det er hurtigt og effektivt, og fordi det er muligt at masseproducere identiske elementer. Det er både muligt at producere simple produkter til engangsbrug, som for eksempel engangsbestik eller krus, men også mere komplekse komponenter eller dele. Hos Carmo får du professionel plaststøbning i høj kvalitet, udført af et firma med stor erfaring indenfor branchen. Her kan du være sikker på, at processen og udarbejdelse er helt i top. 

Brug af forskellige typer plast 

Ved plaststøbning skal der også tages højde for typen af plast der skal anvendes til et specifikt produkt eller element. I sprøjtestøbnings processen er det nemlig et materialet, tit termoplast eller hærdeplast, der bliver smeltet og derefter sprøjtet ind i en form. Forskellen på de to typer er deres evne til at blive smeltet og formet igen efter opvarmning, og det er også derfor man skal overveje, hvilket type plast man har brug for til et produkt. Der er også hele tiden ny forskning og udvikling på vej, der udvider mulighederne for, hvordan og hvilke plasttyper kan blive brugt til forskellige formål. Hvis du vil vide mere om plastikkens fortid, nutid og fremtid kan du læse med her

Økonomisk løsning 

Plastik er også en meget økonomisk løsning, hvilket er en stor fordel, hvis du eller din virksomhed skal producere et stort antal produkter, prototyper eller delelementer.  Prototyper kan for eksempel, takket være plaststøbning og Carmos nye teknologi, produceres billigt og hurtigt. Derudover er plaststøbning en god løsning, hvis du skal have lavet et relativt simpelt produkt, da prisen også vil afhænge af værktøjet og graden af automatisering, der er nødvendigt. Komplekse elementer, der har brug for mere specialiseret værktøj, teknologi og fremgangsmåde vil omvendt være dyrere. Plastik er dog stadig en god, økonomisk løsning.