Hvorfor skal du vælge facadepuds til dit hus?

Facadepuds skaber den rigtige stemning og det rigtige look

Husets facade har stor betydning for dets endelige udtryk. Nogle gange er det byggematerialet, der afgør facadens udseende, da man fx sjældent giver mursten og træ en efterbehandling, der markant ændrer materialets udseende.

Som husejer skal man derfor overveje både hvilket materiale husets facade skal laves af, og om facaden skal behandles for at opnå et bestemt udseende. Skal husets yderside behandles, skal man derefter tage stilling til, hvilken facadebehandling det skal gøre med – og her er det oplagt at vælge facadepuds.

Hvad er facadepuds egentlig?

Konceptet bag facadepuds er ret simpelt – man smører et ensartet materiale på en bygnings facade for at opnå et ensartet udtryk.

Facadepuds er på ingen måde en ny opfindelse. Faktisk er det en tusind år gammel byggetradition, som spores helt tilbage til verdenshistoriens ældste byer. Selvom facadepuds dengang bestod af ler, kan der trækkes mange ligheder mellem datidens facadepuds og nutidens.

Det moderne materiale består af flere forskellige ingredienser, hvilket gør, at det holder længere, er mere modstandsdygtigt og lettere at smøre på.

Facadepuds med farve og forskellig struktur

Med puds er alt muligt – i hvert fald næsten. Facadepuds fås i et væld af forskellige farver, hvilket giver dig mulighed for at give dit hus præcis den farve, du går og drømmer om.

Når du skal vælge facadepuds, skal du også tage stilling til, hvilken struktur pudsen skal have. Her kan du vælge mellem:

  • Strukturpuds, som slører ujævnheder og giver en flot, jævn overflade. Vælg mellem forskellige kornstørrelser efter præference.
  • Rillepuds, som slører ujævnheder og giver overfladen et karakteristisk, rillet udseende. Mønstret vil variere alt efter måden det påføres.
  • Ekstra finkornet puds, som skaber en utrolig glat overflade. Denne puds skjuler dog ikke ujævnheder, hvorfor underlaget skal være fint og glat.
    Effektpuds, som giver mulighed for at skabe nogle fed effekter på overfladen.

Find den rigtige forhandler af facadepuds

Der findes flere forskellige forhandlere af facadepuds, og Sto Danmark er én af dem. De har alle de ovennævnte typer af puds, og deres store viden om puds gør, at de kan rådgive dig om den bedste løsning for netop dig.