Værd at vide om asfaltfræsning

Asfaltbelægninger er en vigtig del af sikkerheden på de danske veje, og huller i asfalten kan medføre alvorlige uheld for såvel bilister som cyklister. Derfor er det vigtigt at sikre sig, at hullerne i asfalten enten bliver udbedret, eller at man lægger en helt ny asfaltbelægning.

Asfaltfræsning er en væsentlig proces, når belægningen skal forberedes inden udlægning af asfalt. Læs mere om fræsning her.

Hvilken type asfaltfræsninger findes der?

Alt efter tilstanden på den nuværende asfalt kan de professionelle udbydere af asfaltfræsning levere en række forskelligartede løsninger. De kan hjælpe med at afgøre, hvilken løsning der er den mest hensigtsmæssige i det givne tilfælde. Det kan f.eks. blive nødvendigt at bryde den gamle vej op via en dybde- og gennemfræsning.

En anden type fræsning er plan- og fladefræsning, hvor man bortfræser det nuværende slidlag for at gøre plads til det nye. I flere tilfælde vil det ikke være muligt at lægge slidlaget direkte på det eksisterende. Andre specifikke løsninger tæller rillefræsning, hvor den professionelle samarbejdspartner kan stille med maskiner, der via rillehjul tilskærer kanter, hvilket kan blive aktuelt ved ledningsarbejde samt ved kloakrender.

Dette er blot nogle af de mange eksempler på de mange typer asfaltfræsninger, der bliver tilbudt på dagens marked hos de specialiserede virksomheder inden for området.

Hvem kan gøre brug af asfaltfræsning?

Asfaltfræsning er et tilbud, der kan benyttes af både private og større offentlige virksomheder. Måske er det den større vej ind til forlystelsesparken, der trænger til at få lappet slaghullerne i asfalten efter en hård vinter. Alt fra større mængder smeltevand til frost og sne kan være de store syndere, når det kommer til dårlig asfalt. Måske er det i stedet parkeringspladsen foran det lokale klubhus, der trænger til at få udlagt ny asfalt grundet et større ledningsarbejde, eller den større kommunale vej, hvor der på daglig basis er en tung trafik.

Huller i asfalt forårsager på årlig basis tusindvis af uheld – både af mindre og større karakter – og det er værd at indhente et tilbud, så man undgår uheld som følge af en dårlig asfaltbelægning. Ofte kan der foretages holdbare reparationer på mindre arealer af asfalten, men der opstår naturligvis også situationer, hvor belægningen er i så dårlig stand, at det er nødvendigt at igangsætte et noget større asfaltarbejde.

Den professionelle udbyder kan hjælpe med at give dig de svar, du søger – du kan med fordel gå i gang med at undersøge markedet allerede i dag.