Det kan du bruge rundsaven til

En rundsav er et genialt stykke værktøj. Det er nærmest essentielt for dig, der kan lide at bygge selv, og skabe smarte løsninger. Det gælder, hvad end du er typen, der kan lide at bygge til haven, lægge gulv selv, eller gå i gang med mindre projekter, f.eks. hyldebygning. Rundsaven skal vælges alt efter, hvilket behov du har, og hvilken type arbejde du skal udføre.

Rundsaven kan skære i det meste

Rundsaven er, meget sigende, en rund sav, der er beregnet til at save i materialer som træ, sten, metal og plastik. Altså en alsidig sav, der kan det meste. Derfor er den også vildt praktisk at have, hvis man så meget som bare nyder at snuse lidt til gør-det-selv. Det er svært at finde en professionel, der ikke har en rundsav. Når du skal vælge din rundsav er der meget, der skal tages stilling til. Tag et kig på en god bosch rundsav, hvis du er i tvivl om, hvilken du skal vælge. Rundsaven kan bruges til et hav af forskellige ting og sager jf. dens evne til at skære i mange forskellige materialer.

Eksempler på benyttelse

Rundsaven er god til grov tilskæring af bl.a. plader og stolper, men især også til at lave rene og lige snit i brædder og plader. Den kan også bruges til at skære brædder til. Har du lagt flere brædder af forskellig længde ved siden af hinanden, og gerne vil skære dem til, så de alle har samme længde, er rundsaven det du skal gribe. Du kan også lave en hak-i-hak samling med en rundsav. Det gør metode meget lettere, end den traditionelle metode, hvor der bruges håndsav og stemmejern. Du kan også bruge rundsaven til at undgå flosset savearbejde. Det gøres ved kun lige at bryde overfladen med rundsaven på det, der skal saves i, og derefter skære hele vejen igennem.