Find den bedste fliseskærer

fliseskaerer-carl-ras-tool

Udover lægning, limning og fugning er dette gulvbelægning særligt vigtigt til præcis skæring. Dette virker kun, hvis du har det rigtige værktøj. Med en fliseskærer, kan du skære alle slags fliser. Om end det er til din nye terrasse, havetrappe eller hvad du ellers nu er i gang med at bygge derhjemme. Det er værd i hvert fald at få flere oplysninger om de forskellige typer og med forskellige modeller, og også for at sammenligne priserne på de maskiner.

FLISESKÆRER ELLER VÅDSKÆRER?

Fliser kan blive rigtigt varme, når du skærer i dem. For at undgå, at fliseskæreren tager skade, kan du købe en vådskærer, hvor klingen køles ned med vand. Rent funktionelt er der ikke den store forskel på en vådskærer og en fliseskærer, men hvis du skal skære mange fliser, kan vådskæreren være et mere nærliggende valg, da den – qua sin vandafkøling – kan arbejde mere højintenst i længere tid ad gangen.

Ydermere kan en vådskærer som udgangspunkt levere skarpere resultater end fliseskæreren. Vådskæreren er mere præcis, hvorfor den er det rette værktøj, hvis der er behov for en høj præcision i arbejdet. Det kan f.eks. være i situationer, hvor fliser skal skæres i smig el. lign. Som tommelfingerregel er det også værd at huske, at ved en flisetykkelse på 12 mm eller derover, har du formentlig brug for en vådskærer fremfor en fliseskærer.

STØRRELSEN AF OMRÅDET

Yderligere spiller spørgsmålet om størrelsen af ​​det område, der skal flisebelagt, en vigtig rolle i udvælgelsen af ​​flisen skæreværktøjet. Jo større området er, desto flere fliser skal du bruge, og jo mere omfattende er det nødvendigt at klippe. Derfor skal dit værktøj være af tilsvarende høj kvalitet, hvis du vil lægge fliser på et stort område. Kedelig skærearbejde er meget trættende og tidskrævende med en håndbetjent fliseskærer. Med mindre overflader er en sådan kniv imidlertid tilstrækkelig. Når du køber, at transport af værktøjet er at klare sig godt og forbliver sikkert på sporet.