Hvad du skal være opmærksom på, når du køber en fliseskærer

En fliseskærer er i mange håndværkeres eller private gør-det-selv-mænds værktøjskasse. Den kan være nyttig i mange sammenhænge. Blandt andet når du skal sætte fliser op i køkkenet eller på badeværelset, men også når der skal lægges klinker på gulvet. Læs med og bliv klogere på, hvad du kan have med i tankerne, når fliseskæren skal bestilles hjem.

Hvor meget har du brug for?

En fliseskærer kan købes i mange prisklasser, og derfor kan det være en fordel for dig, hvis du starter din søgen med at lægge et budget. Det skal naturligvis matche dine behov, men hvis dit behov ikke kræver en masse ekstraudstyr eller funktioner, kan du spare penge på denne post. Hvis du skal bruge en fliseskærer til flere forskellige formål, kan det dog være fornuftigt at investere i flere savklinger også. Her kan du eksempelvis overveje, at en diamantklinge passer til fliser og skifer, mens en stålklinge passer til træ og plastik. I denne sammenhæng kan det også være gunstigt at gå efter en fleksibel fliseskærer, der kan indstilles efter den pågældende opgave og flisetype.

De tre maskinetyper

Alt efter hvilken metode du bedst kan lide, og hvilken flisetype du har med at gøre, kan du overskære fliser på tre måder. En manuel fliseskærer, hvilket er en meget anvendt metode. Denne maskine er nem at bruge og skaber ikke lige så meget støv, som en elektrisk skæremaskine gør. Den elektriske maskine kan til gengæld give et mere præcist snit og køler fliserne ned, imens de skæres. Slutligt kan du bruge en vinkelsliber, men her skal der eventuelt være en professionel til stede for at få et godt resultat.

Husk altid sikkerheden

Når du benytter en fliseskærer, er det vigtigt at huske sikkerhedsudstyret, så du passer bedst muligt på dig selv. Husk derfor høreværn, sikkerhedsbriller og sikkerhedshandsker.