Tips til køb af en rundsav

Der findes rigtig mange rundsave på markedet. Det er dejligt, at der er et godt udvalg, men samtidigt kan det også være meget forvirrende. Især hvis det er første gang i dit liv, at du skal købe en rundsav. Her finder du tips til, hvordan du finder den bedste rundsav for dig.

Det kan du bruge en rundsav til

Er du i tvivl i forhold til, om det overhovedet er en rundsav, du har brug for? Så kan du få svar på dette spørgsmål her. En rundsav bruges til at lave præcise og lige snit på en hurtig og nem måde. Skal du eksempelvis lave et langt snit i et tykt emne, er en rundsav din bedste hjælper. 

Rundsave bruges fortrinsvis til at skære i træ med, men de kan også bruges, når du skal skære i andre materialer. Du skal derfor være opmærksom på, hvilken rundsavklinge du skal investere i, da der skal bruges forskellige klinger til forskellige materialer. 

Det bør du overveje ved køb af en rundsav

Når du skal have fat i en rundsav, bør du gøre dig flere overvejelser, hvis du vil sikre, at du køber den helt rigtige rundsav for dig. Du skal blandt andet overveje, hvad du skal bruge din rundsav til:

  • Har du brug for at lave et præcist snit i plader?
  • Skal du i gang med at afkorte et emne?
  • Er det nødvendigt, at du kan flække et stykke tømmer på langs af træets årer med rundsaven?
  • Skal du kunne save i møbelfiner uden, at det flosser i kanten?
  • Har du brug for at kunne save søm og betonrester over i bygningstømmer?
  • Skal du lave en elegant afslutning på en køkkenbordplade?